COBOS

COBOS е платформа за онлайн търговия на Българска Фондова Борса – София АД, съобразена с нуждите на непрофесионалните инвеститори. Платформата позволява следене на борсовата търговия и подаване на поръчки в реално време. Клиентите, ползващи COBOS могат да търгуват от дома си, офиса и на всяко друго място, където имат достъп до интернет.

Клиентът може да види сключените сделки по всяка позиция – цени, обеми, графики, както и да следи портфейла си и свободните средства. Подава поръчките директно през платформата, като заявката моментално се проверява и потвърждава от нашите брокери.

COBOS е платформа, предназначена за клиентите, които избират сами позициите, в които инвестират и искат да имат директен контрол върху позициите си. Подходяща е за онези инвеститори, които искат да имат възможност да следят пазара и да търгуват в реално време.

Предимства на COBOS:

  • Възможност за следене на търговията и подаване на поръчки в реално време;
  • Достъп до системата и възможност за търговия от всяка точка на света, в която има интернет;
  • Възможност за търговия с всички инструменти, предлагани на борсата: акции, облигации, компенсаторни инструменти, структурни продукти;
  • Сигурност – всеки клиент има персонален електронен сертификат (ключ)*, потребителско име и парола, които му осигуряват достъп до системата; личните данни са криптирани, а достъпът е подсигурен с необходимите протоколи за сигурност;
  • Спестявате време и средства, свързани с подаване на заявки и сключване на сделки в офисите на посредника;
  • Отчет за извършените сделки в края на всеки месец;
  • Достъп до ежедневния ни обзор на пазара, както и до всички наши анализи и пазарни коментари;
  • Директен пазарен достъп  – платформата продължава да бъде предпочитана от много трейдъри поради т.н. DMA (съкр. от Direct Market Access), който осигурява пряк достъп до борсата, т.е поръчката влиза директно на пода на БФБ-София.
  • Графики в реално време и непрекъснато актуализираща се информация за всеки търгуван на БФБ инструмент. Всичко това се зарежда при стартиране на платформата, така че незабавно да можете да видите последната активност и най-последните новини, свързани с търговията Ви.

* При регистрация всеки клиент на COBOS получава Електронен Потребителски Сертификат за работа с клиентски права (т.н. клиентски сертификат). Той трябва да бъде инсталиран на компютъра, от който искате да търгувате. Правата за използването му се заплащат, като всяка година се начислява такса от 72 лв. на потребителя.